Nyhedsbrev 2024-07

Sommerkomsammen

Næste klubbegivenhed er Sommerkomsammen 18. august i klubhuset. Som vanligt bliver der et lille løb, lidt sjov samt gratis frokost. 

Reserver allerede nu datoen. 


Næste klubmatch

Kun de fem kvikkeste medlemmer har endnu tilmeldt sig årets anden divisionsmatch. De andre tre klubber har i alt 25 medlemmer, der er ligeså kvikke. 😀

Vi vandt den første, så lad os fortsætte i samme spor. Det kræver tilslutning af medlemmer på både begynderbaner, lette baner, mellemsvære baner og svære baner.

Tilmeld dig i O-Service med det samme - gerne med en bemærksom om behov for samkørsel.


Weekendtræninger i juli - Fire forskellige steder

Der er lagt op til sommersjov med udforskning af nye områder:


Weekendtræninger i august og fremefter?

Ingen banelæggere, ingen weekendtræning. Opgavebørsen er opdateret helt frem til nytår, så tag ansvar for en træning i august eller senere. 


Brug for hjælp som banelægger - eller andet?

Hiv fat i os i træningsudvalget, så hjælper vi gerne. 

Banelæggeren skal ikke nødvendigvis stå for det hele til en træning, så andre kan hjælpe som vært, postudsætter  eller andet. Du kan derfor også bidrage med andre opgaver. Giv lyd!

Med lidt held får Jakob lavet nogle simple instruktionsvideoer om banelægning. Det bliver så nemt, at du slet ikke kan lade være med at prøve. 😉


Førstepladser og medaljer siden sidst

Statistikken flytter fra det tidligere trykte klubblad til det månedslige nyhedsbrev, og det er et stykke tid siden, det sidst er offentliggjort.


Bagsværd Friskole

I den forgangne måned har vi arrangeret 3 orienteringsløb i Aldershvile for Bagsværd Friskole. 60 glade og aktive elever fra 4, 5 og 6. klasse deltog. 

Der var 2 sværhedsgrader, som eleverne selv kunne vælge. Herligt at flere valgte den svære, - "vi skal have en udfordring",  som flere sagde.

Sidste løb var med SI tidskontrol.

Da vi fornemmede stor begejstring, fik de som præmie 3 gratis søndags træningsløb. Allerede søndagen efter kom der en elev med far til træningen.

Tak til Hanne, Else og Gunner

Stævneleder til Gladsaxe kommunes skoleløb

Løbet finder sted d. 19. september i Høje Gladsaxe Parken. Som tidligere skal vi arrangere o-løbet.

Formanden er på ferie, så vi mangler en stævneleder. Det er ikke en voldsom opgave. Der skal rekrutteres hjælpere til banelægning, ud/ind af poster samt til start og mål. Den gamle garde er som regel villige.

Formanden kan godt lave baner, hvis der ikke er andre der gør det.


Find-vej projekter

Kommunen har meddelt, at de ikke vil bekoste retablering af de mange ødelagte stolper i Høje Gladsaxe Parken. Derfor fjernes Find-vej kortet.

Find-vej i Bøndernes Hegn er stadig relevant. Her der der nogle stolper, som skal repareres og flyttes. 


Spændende løb i eftersommeren

Stråsø og Læsø Plantager er fine øvelses terræner til næste div. match.


Klubmesterskabet

Først og fremmest stor tak til Ruski for en godt klubmesterskabsløb i Rude Skov, med 30 deltagere. Også tak for Misser, Henny, Ida og Theodor og for et vellykket traktement og underholdning i klubhuset.

Klubmestrene blev behørigt hyldet.


Silvia's vanvittige løbsberetning

(Dog ikke fra Klubmesterskabet)

Løbet gik dårligt, jeg blev desværre nødt til at afstå fra løbet efter 93,5 km og 14 timer da jeg blev så kold at jeg tror det var hypotermi. Vi manglede 25-30 km til målet.

Vi farede vild to gange og jeg blev meget afkølet, og da vi skulle i gang igen, gjorde mine ben meget ondt, at jeg ikke kunne løbe eller gå og blev endnu mere kold og syg, og rystede uden kontrol og var omtåget og hele kroppen gjorde ondt. Jeg blev dårligere efter 10 minutter og så var det tid til at kalde efter hjælp.

Jeg har selv lavet nogle fejl undervejs som at ikke tjekke min væske indtage og har drukket meget lidt i de første 44 km. Da jeg opdagede det, prøvede jeg at indhente, men det var for sent, måske. Det er svært at drikke når det er koldt.

Jeg har ikke selv navigeret, der var min kammerat som holdt kortet hele tiden -fordi jeg havde ondt i mine fødder og han vil hjælpe.: 

Vi har sammen set på kortet og lavet en plan og markere det på kortet, men han holdt øje med kortet imens vi løb.

Den første gang vi farede vild, i stedet for at løbe syd imod en asfalteret vej (jeg kunne høre biler køre forbi) og prøve at finde ud hvor vi var henne, ville han tilbage mod nord i skoven da han ville ikke løbe på trafikerede veje. Efter masser af spilde tid og kilometer på tekniske våde spor samt stop-og-gå og blev kold, kom vi ude fra skoven til den samme vej som jeg havde foreslået at komme ud til. Nonsense.

Den anden gang vi farede vild var da vi skulle til den eneste kontrol på den anden side af en sø, kom vi sydfra i stedet for nordfra (som var vores oprindelig plan) og dummede os i 45 minutter. frem og tilbage på en lille sti som lå syd fra den vi troede vi var henne. 

Lige da vi kom til søen, foreslog han at vi skulle tage syd vejen, da den så ud som lidt kortere. Jeg tjekkede ikke kortet og sagde bare "ja".  Jeg skulle have tjekket og sagt at det ville være sikkert at komme nordfra, som det var i vores plan.

Men løbet i sig selv var meget godt arrangeret, vi havde gps-tracker på og en backup også, og arrangørerne og følgere kunne se hvor vi var henne hele tiden. 

Landskabet var også smuk. 

Vi blev kørt i bus fra Nyköping til Trosa område, til en parkeringsplads ved siden af en asfalteret vej, men vi vidste ikke, hvor vi var henne. 

Halvdelen af løbere løb mod nord, den anden halvdel mod syd. 

Vi fulgte efter dem mod syd, og efter 700 meter fandt vi en by, der fik vi hjælp til at vide hvor i Sverige var vi: omkring 37 km (i lige linie) øst fra Nyköping (lille by Tofsö), og vores kontrol lå 30 km vest fra mål syd fra Nyköping. Op til lidt efter Nyköping gik det fint, derefter, som beskrevet før.

Jeg skulle have haft kortet også (vi havde en backup som hold i vores taske for sikkerheds skyld). 

Jeg skulle have sagt vi skulle ude til vores "safety" udvej (asfalteret vej/motorvej) når vi ikke vidste hvor vi var henne.

Jeg skulle have sagt 'vi tager den mest sikkert vej mod kontrollen'. 

Alt i alt, jeg burde lære noget fra mit første -men ikke sidst- uafsluttede løb.

Næste nyhedsbrev

Har du noget, der skal med i starten af næste måned? Send det til nyhedsbrev@ok73.dk inden udgangen af måneden.